Citromos pulykagombóc tésztával

A citrom a pulykának és a vajas mártásnak is jó áll. 

Pulykát inkább ősszel és télen szoktam készíteni, de most megláttam a piacon és kedvem támadt hozzá. A pulykához nagyon jól mennek a déli gyümölcsök, sütni is naranccsal, citrommal szoktam. Így most is egy könnyű, citromos gombócot dobtam össze, amihez még a tavasszal készített, majd leszárított spenótos tésztám főztem ki.

 citromos_pulyka_fotor.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
500 g pulyka darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja és leve
fél csokor petrezselyem
2-4 evőkanál morzsa
2 evőkanál vaj
2 adag tészta
só, bors, olaj

Elkészítés
Egy lábosban tegyél fel vizet és főzd ki a tésztát.
A darált húst keverd össze egy gerezd összenyomott fokhagymával, a citrom héjával, a felaprított petrezselyemmel és a morzsával. Formázz belőle gombócokat, és kevés olajban süsd meg minden oldalát.
Ha elkészültek a gombócok, tedd őket félre. A serpenyőbe, amiben a gombócok készültek, tedd bele a vajat, a másik gerezd fokhagymát felaprítva, és kicsit süsd meg a vajban, majd öntsd fel a citrom levével. Sózd, borsozd, és keverd bele a kifőtt tésztát. Add hozzá a gombócokat, és forgasd össze. 
Citromszelettel kínáld. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő