Bazsalikomos sárgadinnye leves

Hűsítő leves a kánikulában.

Én annyira szeretek sütni, főzni, hogy a nagy meleg sem tántorít el attól, hogy feltegyek egy ragut, egy húslevest, vagy süssek egy kenyeret. De azért néha jó, ha olyan recept is van a tarsolyunkban, ami főznés nélkül is elkészíthető. Krémleveseket könnyű egy mixer segítségével összedobni, a hozzávalók pedig akár előre is lehűthetők, így rögtön fogyasztható is lesz. 

 sargadinnye_leves_fotor.jpg

Hozzávalók - 4 főnek
1 közpes sárgadinnye
2 dl görög joghurt
5-6 levél bazsalikom
kb. 1 dl tej
méz

Elkészítés
A sárgadinnyét vágd félbe, és kapard ki a magokat. Utána óvatosan vájd ki a gyümölcshúst, hogy a héjat a tálaláshoz tudd használni.
A sárgadinnye húsát turmixold össze a bazsalikommal, keverd el a joghurttal. Ha túl sűrű, hígítsd fel kevés tejjel, majd édesítsd mézzel. Tedd hűtőbe és hűtsd le.

A gyümölcs héjába merve, bazsalikom levéllel díszítve tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő