Mogyoróvajas keksz

Extra vajas, de mégis roppanós. Nyaralás alatt, két búvárkodás között olyan jó elnyammogni egyet-egyet.

Keksz imádó vagyok, a legjobban azokat a kekszeket szeretem, akik kívül roppannak, de belül krémesek, lágyak. A mogyoróvajas keksz pedig pont ilyen a sok zsiradéknak köszönhetően. 
A héten nyaralni megyünk ezért egy jó nagy adaggal sütöttem, papírzacskóban pedig megy majd a bőrödbe. Jól jön a strandon napközben. :)
A nagyon jól bevált keksz receptemet használtam most is, kiegészítve kétféle (krémes és darabos) mogyoróvajjal.

img_2781_fotor.jpg

Hozzávalók - 20-25 darabhoz
150 g vaj
60 g nádcukor
225 g liszt
7 g sütőpor
1 tojás
egy csipet só
200 g mogyoróvaj (fele krémes, fele darabos)

Elkészítés
Minden hozzávalót tegyél a robotgép kevertő táljába, és a lapos fejjel dolgozd össze a tésztát. Ha összeállt, formázz belőle diónyi golyókat. Tedd egy sütőpapírral kibélelet tepsire, majd vizes kanállal lapogasd el őket. A kekszek tetejét lisztbe mártott villával, vagy sütiecséttel díszítheted. 
Tedd 200 fokos sütőbe 10 percre. Rácson hagyd kihűlni. Sütis dobozben 1-2 hétig eláll.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő