Levendulás őszibarack leves

Egy leves, amit nem kell főzni, csak egy turmixgép kell hozzá.

Ha nyár, jöhetnek a hűsítő gyümölcslevesek. Főleg azok, amik 5 perc alatt főzés nélkül elkészülnek. 
Évekig jobban szerettem a nektarint, mert azt nem kell megpucolni, a héját is meg lehet enni. Idén viszont rájöttem, hogy az őszibarack - pucolás ide, vagy oda - mégis finomabb, húsa zamatosabb. Úgyhogy rávettem magam, hogy megpucoljak egy adagot, és levest készítsek belőle. 

 oszibarack_leves0101.JPG

Hozzávalók - 2 főnek
1/2 kg őszibarack
0,5 dl tej
1 dl tejszín
1 csapott teáskanál levendula virág
1-2 evőkanál méz ízlés szerint

Elkészítés
Az őszibarackokat pucold meg, a húsát vágd le a magról. Tegyél mindent egy tálba, vagy a turmixgépbe, és botmixerrel, vagy a géppel turmixold krémesre. Tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy jól lehűljön, de ha minden hozzávalót hidegen használtál fel - én a barackokat is be szoktam hűteni felhasználás előtt - akkor azonnal fogyasztható.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő