Sárgabarackos galette

A süti, amiért nyáron is érdemes bekapcsolni a sütőt.

Amikor hirtelen süti ehetnékem támad, akkor biztos, hogy valamilyen galette-t sütök, mert néhány alap élelmiszerből, ami mindig, minden háztartásban megtalálható, nagyon gyorsan egy finom pitét lehet készíteni. Lehet sós, vagy édes, és bármilyen tölteléket kitalálhatunk hozzá.
A hétvégén vett sárgabarackból lekvár, vagy pálinka :) helyett galette-t készítettem. Fahéjas cukorral és levendulával ízesítettem. 25 perc alatt elkészül, és akár melegen is fogyasztható egy jó nagy gombóc vanília fagyival. 

barackos_galette_fotor.jpg

Hozzávalók a tésztához
200 g liszt
100 g cukor
100 g vaj
1 csipet só
4-5 evőkanál hideg víz

Hozzávalók a töltelékhez
6-8 szem sárgabarack
4-5 evőkanál fahéjas cukor
1-2 evőkanál morzsa
1 csapott teáskanál levendula virág
felvert tojás a kenéshez

Elkészítés
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd nyújtsd ki nagyjából kerek formára. Szórd meg kevés morzsával, majd fahéjas cukorral. Helyezd el rajta a felezett, kimagozott sárgabarackokat, végül szórd meg levendula virággal. A tészta széleit hajtsd vissza, kend meg egy felvert tojással, majd tedd a 180 fokos sütőbe. 15-20 perc alatt süsd készre.

TIPP: ha szereted a különlegesebb ízpárosításokat, levendula helyett apróra vágott friss bazsalikommal szórd meg. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő