Kókuszos jegeskávé

Hideg is, fagyis is, kókuszos is. Hűsítő nyári délutánokra.

Ha kávé koktél - ha lehet így nevezni ezeket az italokat - akkor szerintem midenkinek az ír kávé jut eszébe, amibe whiskey és tejszín kerül. De számos más itallal is feldobhatjuk még a kávénkat.
Kókuszimádó vagyok, így mindent, amit csak lehet, biztos, hogy kókusszal (is) ízesítek. A kávé-kókusz ízpárosítás remek, a tiramisu piskótát is szoktam kókusszal ízesített kávéba forgatni. Ha pedig jegeskávé, egyértelmű, hogy kókusszal készítem. 

jegeskave.JPG

Hozzávalók - 1 pohárhoz
1 adag espresso
2 gombóc kókusz fagyi
2 cl kókuszlikőr
tej
tejszínhab

Elkészítés
Egy nagy pohárba tedd bele a két gombóc fagyit. Öntsd rá a kókuszlikőrt, a kávét, majd annyi tejet, hogy tele legyen a pohár. A tetejére nyomj egy nagy adag tejszínhabot.  

Már csak egy medence hiányzik, nem?

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő