Tequila tea

A jeges tea felnőtt változata.

Nyáron nagy jeges tea fogyasztó vagyok. Otthon magam készítem: előre lefőzök néhány kancsó teát, beízesítem, majd jól lehűtöm. És nyaralás alatt is a jeges tea csúszik a víz helyett - mert ilyenkor szoktam olyan dolgokat enni-inni, amiket egyébként év közben nem, vagy csak keveset.
Ha grillezünk, vagy csak lazítani akarunk egy kicsit, akkor ezt a jeges teát ellátjuk egy 18-as karikával, ugyanis tequila is kerül bele, na meg néhány gyümölcs.

tequila_tea.JPG

Hozzávalók - 1 pohárhoz
2 dl tea (ízlés szerint lehet fekete, zöld, menta, vagy gyümölcs)
2 cl tequila
bogyós gyümölcsök
menta levél
jég

Elkészítés
Főzd meg a teát, és ízesítsd, ahogy szoktad, majd hűtsd le. Egy pohárba tegyél jeget, öntsd rá a tequilát, majd add hozzá a teát. Dobj bele egy marékkal különböző bogyós gyümölcsökből (én most málnával és áfonyával készítettem), és adj hozzá néhány levél mentát. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő