Mentás tökfőzelék

Felejtsd el a kaprot, és elő a nyári, frissítő fűszerekkel! A menta például kellemes, üdítő ízt ad a töknek.  

A hétvégén vett töknek csak egy részét rántottam ki, mert elég nagy volt. Ugyan nem szeretem a tökfőzeléket, sosem ettem meg, alapvetően azért, mert a kapor ízével van bajom, de most mégis gondoltam egyet - mivel kellett valamit kezdeni a tök másik felével - és főzeléket csináltam belőle. Azonban nem a hagyományos fűszerekkel ízesítem, hanem olyanokkal, amiket szeretek. 
Általában úgy főzök, hogy ha valami újat találok is ki, először utánanézek - akár napokig - hogy az az ízpárosítás fog-e működni, de most csak érzésből csináltam gondolva, hogy jó lesz. És jó lett. Próbáljátok ki!

tokfozelek_fotor.jpg

Hozzávalók - 2-3 főnek
1 kisebb tök
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 marék mentalevél felaprítva
1 dl krémes joghurt
só, chili, olaj

Elkészítés
A tököt pucold meg, és gyaluld le. A hagymákat aprítsd fel, és forró olajon futtasd meg. Dobd rá a tököt, és várd meg, hogy egy kicsit összeessen. Sózd, majd add hozzá a mentát, és főzd pár percig. Ha a sótól nem eresztett elég levet, adj hozzá kevés vizet, és félig lefedve kis lángon főzd 15-20 percig, hogy a tök teljesen megpuhuljon.
Egy merőkanállal vegyél ki a tökből, turmixold össze, tedd vissza a többihez, add hozzá a joghurtot és szórd meg chilipehellyel.
Tálaláskor adj mellé egy gerezd lime-ot. Azzal meglocsolva még frissítőbb lesz. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő