Caipirissima

A Caipirinha egyik testévre, ha épp nincs otthon cachaca, ez a rumos verzió ugyan olyan üdítő lehet!

Tavaly már írtam a brazilok kedvencéből, a cukornád párlatból készül cachaca alapú koktélról. Ennek azonban számos testvérkéje létezik, attól függően, hogy épp milyen égettt szesszel készítik. A cachaca lecserélhető vodkára, rumra, sőt, a ma olyan népszerű Aperolra is. A rumos verziót Caipirissimanak hívják, és használhatunk hozzá fehér, vagy barna rumot is. Nálunk általában fehér rum van otthon, mert nagy mojito fogyasztók vagyunk, így abból csináltam ezt is, de a bátrabbak kipróbálhatják több évig, tölgyfa hordóban érlelt rumkülönlegességből is. 

fullsizeoutput_3bc.jpeg

Hozzávalók - 1 pohárhoz
2 gerezd lime
2 cl rum
1 teáskanál barnacukor
jég

Elkészítés
A lime levét nyomd bele egy pohárba, majd szórd meg a cukorral. Egy lime törő, vagy kanál segítségével nyomkodd össze, hogy minél több levet kipréselj a limeból, és a cukor minél jobban felolvadjon. Add hozzá a rumot, majd néhány jégkockát.
A poharat díszítsd lime cikkel. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (91) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (17) húsok (77) ital (44) karácsony (19) kenyér (47) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (91) leves (30) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (37) pénteki gyors (46) reggeli (30) saláta (23) tipp (31) ünnep (26) vega (83) vendégváró (21) Címkefelhő