Rebarbara szirup

Ha szereted a rebarbarát, így kerülheted el, hogy a zöldség fásan kerüljön az ételekbe.  

Nagyon szeretem a savanykás izű rebarbarát, a legjobb például eperrel párosítva. De általában csak akkor ettem, ha valahol rebarbarás ételt lehetett kapni. Otthon feldolgozni a legritkábban tettem, mert nagyon fás az egyébként ugye ehető levélnyél. Jártam úgy, hogy kárba ment egy egész adag rebarbarás eperlekvár, mert akármennyire is alaposnak gondoltam a nyelek megtisztítását, mégis annyira fásak maradtak, hogy a "szálkáktól" élvezhetetlen lett a lekvár.
Nemrég azonban kitaláltam, hogyan cselezhetem ki a növényt. :) Nem kell mást tenni, mint szirupot főzni belőle, és azt használni az ételek elkészítésekor. Mivel a növényt leszűrjük, nem kell a tisztításával sem bajlódni, az ízt a lényeg. 

fullsizeoutput_3a7.jpeg

Hozzávalók - kb. 3 dl-hez
1/2 kg rebarbara
4-5 evőkanál cukor
víz

Elkészítés
A rebarbarát mosd meg és darabold fel. Tedd egy lábosba, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Add hozzá a cukrot és forrald fel. Ezután kis lángon főzd addig, míg a rebarbara teljesen szét nem fő, a víz pedig a felére sűrűsödik. 
Sűrű szűrőn, vagy gézlapon szűrd le, majd egy üvegben tedd a hűtőbe.

Használhatod túrókrém, mascarpone, lekvárok, limonádék, sőt, akár húspácok ízesítésére.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (22) gasztro túra (7) halak (24) húsok (101) ital (46) karácsony (33) kenyér (67) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (112) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (54) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (30) tipp (38) ünnep (38) vega (88) vendégváró (21) Címkefelhő