Zöld curry pillanatok alatt

Ahány ház, annyi curry recept létezik. Néhány közös pont azonban mindegyikben van: a koriander, a thai citromfű és a lime isteni hármasa. 

Ha curry, akkor szinte csak zöldet készítek, mert annyira jól mutat a színe a sült csirkehússal és a fehér rizzsel. Ez pedig az én 20 perces verzióm, amit akár előre is megfőzhetünk, és másnap elvihetünk magunkkal ebédre. Vagy inkább legyen egyből dupla adag vacsorára és a másnap ebédre. :) 

img_1414.JPG

Hozzávalók - 2 főnek
1 csirkemell
1 szál thai citromfű
1 nagy csokor koriander + a díszítéshez
1 zöld chili
1 gerezd fokhagyma
2 marék spenótlevél
1 lime leve
2 dl kókusztej, vagy kókuszkrém
só, bors, olaj
1 bögre rizs
2 bögre víz
kardamom

Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és kockázd fel apróra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd le rajta a csirkét. Ha már szép színt kapott, sózd és borsozd, forgasd össze, majd húzd le a tűzről.  
A turmixgépben pürésítsd össze a citromfüvet (erről előtte távolítsd el a fás részeket), a koriandert, a fokhagymát, a chilit, a spenótot és a lime levét. 
Tedd vissza a csirkét kis lángra, add hozzá a zöld curry keveréket és öntsd fel a kókusztejjel is. Forrald fel, és főzd néhány percig, ha kell sóval és borssal állítsd be az ízeket.
A rizst dupla annyi mennyiségű vízben sóval és egy csapott kávéskanál kardamommal főzd meg. 

Tálaláskor korianderrel szórd meg a tetejét.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő