Frosé, a jeges epres frissítő

 Ez lesz az idei nyár slágere! Jeges rosé és eper, a Kir royale (pezsgő eperpürével) továbbfejlesztett verziója.

Tavasszal Palkonyán jártunk Ági barátnőmmel, mert egy jótékonysági főzés részesei lehettünk. Ott találkoztunk a froséval. Én sajnos nem tudtam megkóstolni, mert én vezettem, de Áginak azonnal nagy kedvence lett. Így nem maradt nekem más, minthogy kipróbáljam itthon. Azóta mindig van a fagyasztóban rosé, a spejzban pedig eper. :)

frose.JPG

Hozzávalók - 2 pohárhoz
3 dl rosé
8 szem eper

Elkészítés
A rosét fagyaszd le jégkockatartóban. 
Az epreket pucold meg, és tedd a turmixgépbe. Add hozzá a rosé kockákat és turmixold össze. 

TIPP: ne csüggedj, ha lejár az eperszezon, válassz a koktélhoz mindig valamilyen bogyós idénygyümölcsöt.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő