5 perces eperfagyi

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja a fagyikészítésnek. Nem kell más hozzá, mint gyümölcs, joghurt, méz és egy turmixgép. 

Nem múlik el eperszezon anélkül, hogy ne csinálnánk otthon eperfagyit. Régen anyukám keverte a Németországból hozott fagyigépünkkel, és legalább 3 napig tartott, mire elkészült, mert a gép tartályát is jól le kellett fagyasztani, valamint a fagyi alapnak is jó hidegnek kellett lennie, különben sosem állt össze. Én azonban nem bajlódok a fagyigéppel, gyorsan elkészítem a joghurtos eperkrémet, amit a mélyhűtőben lefagyasztok. 

fullsizeoutput_365.jpeg

Hozzávalók - 6 adag
25 dkg eper
2 dl sűrű, krémes joghurt
2 evőkanál méz

Elkészítés
Az epreket mosd meg és vágd le a zöld leveleit. Ha kell, darabold fel. Tegyél mindent a tudmixgépbe és turmixold össze. Az így kapott krémes epret öntsd fagyis formákba (én tavaly az Ikeában vettem), és tedd a mélyhűtőbe.
Fogyasztás előtt 15-20 perccel érdemes kivenni, hogy felolvadjon annyira a fagyi, hogy ki lehessen venni a tartóból.

Van ennél egyszerűbb?

TIPP: ha nincs fagyis formád, tedd egy dobozba a krémet és úgy fagyaszd le. Fagyikanállal poharakba tálalva kínálhatod.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő