Ha valami igazán frissítőre vágysz, ezt a levest válaszd!
Spárga szezonban általában már olyan meleg van, hogy nem nagyon vágyik az ember, gőzölgő krémlevesre. A spárgát azonban el lehet készíteni úgy is, hogy igazán üdítő legyen. Csak egy kis menta kell hozzá, és máris egy hűsítő fogás lesz belőle.
Hozzávalók - kb. 4 agad
1 csomag zöld spárga
10-20 levél menta
só, bors
kevés tejszín
Elkészítés
A spárgáról távolítsd el a fás szárát, majd tedd egy lábosba annyi vízzel, hogy elfedje. Sózd és borsozd meg, majd főzd puhára. Hagyd, hogy egy kicsit kihűljön, add hozzá a mentaleveleket és egy botmixerrel turmixold össze. Önts hozzá néhány korty tejszínt, és főzd össze vele. A tejszínből nem kell sok, csak annyi, hogy egy kicsit selymesebbek legyenek tőle az ízek. Ha kell, ízesítsd még sóval és borssal.
A levest melegen és hidegen is tálalhatod, kínálhatsz hozzá krutont.