Epres spárgasaláta

A szezon két kedvence egy salátában!

Ez a saláta színekben és ízekben is igen kontrasztos, de pont ez teszi annyira különlegessé és finommá. A zöldség és a gyümölcs keveréke önmagában is nagyon finom, de felturbózhatjuk kecskesajttal, vagy fetával, ami  a színkavalkádot is tovább fokozza. 

fullsizeoutput_353.jpeg

Hozzávalók - 2 személynek (vacsorára)
1 csomag spárga
25 dkg eper
2 marék ruccola
olívaolaj, balzsamecet

Elkészítés
A spárgát dobd 2-3 percre sós, lobogó vízbe. Ha így megblansíroztad, vedd ki egy törlőpapírra, vagy konyharuhára, hogy a vízet leitasd róla.
Az epret tisztítsd meg, és felezd, vagy negyedeld el - mérettől függően.  
Egy tálra halmozd a ruccolát, majd tedd rá a spárgát és az epret, kicsit forgasd össze. Locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel.

TIPP: ha van otthon levendulával, vagy bazsalikommal ízesített olívaolajad, használd azt, balzsamecet helyett pedig használhatsz bozdás, vagy narancsos ecetet. A pasiknak pedig lehet rá pirítani egy-két szelet serrano sonkát. :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő