Spárga ropi

Nagyszerű vendégvárót, vagy délutáni nasit lehet készíteni a spárgából.

A spárga formája adja, hogy valamivel betekerjük, és úgy készítsük el. A baconös verziót azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, nekünk is az egyik kedvenc köretünk így tavasszal. Hétvégén azonban egy kis maradék leveles tésztából és spárgából ropit készítettem, amit nemcsak a gyerekek fognak szívesen ropogtatni, hanem vendégeket is kínálhatunk vele.

fullsizeoutput_34a.jpeg 

Hozzávalók
1 csomag azonnal használható leveles tészta
1 csomag spárga
1 tojás felverve
nagyszemű só

Elkészítés
A spárgát mosd meg, töröld szárazra és távolítsd el a fás szárát. Ezt úgy tudod a legkönnyebben megtenni, ha a spárgát hajlítgatva megkeresed azt a pontot, ahol legkönnyebben eltörik. Most még annyira zsenge spárgát lehet kapni, hiszen a szezon elején vagyunk, hogy alig kell letörni a végéből. 
A leveles tésztát hajtsd ki, és csíkozd fel annyi részre, ahány szál spárgád van. A csíkokat tekerd szépen a spárgaszálak köré úgy, hogy a spárga feje kilógjon. Fektesd az így kapott ropikat egy sütőpapírral kibélelet tepsire. Kend meg a tésztát egy felvert tojással, majd szórd meg nagyszemű sóval. Tedd 15-20 prcre 180 fokos sütőbe. 

Jó ropogtatást!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (117) ital (53) karácsony (42) kenyér (92) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (81) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő