Mézes-mustáros karaj

A méz és a mustár párosát nem lehet megunni. A húsoknak is nagyon jó ízt ad, főként ha ez krémes mártás formájában készül.

Egy időben sláger volt nálunk a mézes-mustáros karaj, egy ideje azonban nem csináltam. Most kezembe akadt az a füzetem, amibe néhány éve felírtam azokat az ételeket, amiket szeretünk, amik jól sikerültek, és természetesen ez is a listán szerepelt. Persze, hogy gyorsan meg is csináltam, most pedig elhoztam a receptet nektek.

 fullsizeoutput_31d.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek
25 dkg karaj
1/2 póréhagyma
2 dl víz
2 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín
1 bögre rizs
2 marék ceruzabab
só, bors, olaj

Elkészítés
A húst tisztítsd meg, kockázd fel és töröld szárazra, majd kevés olajon pirítsd le egy serpenyőben. Ha szép színt kapott a hús, vedd ki és tedd félre. A serpenyőbe önts egy kis olajat, ha szükséges és párold meg a felkarikázott póréhagymát. Ezután öntsd fel a vízzel, hogy a húsból lesült darabok feljöjjenek a serpenyő aljáról. Tedd vissza a húst, add hozzá a mézet és a mustárt, majd sózd és borsozd. Letakarva 40-60 perc alatt főzd puhára. 
Eközben főzd ki a rizst. Én miután lepirítom és felöntöm vízzel, szoktam bele dobni egy negyed gerezd citromot is, mert így friss, citrusos ízt kap. 
Ha megpuhult a hús, öntsd bele a tejszínt és forrald össze. Ez idő alatt a ceruzababot 3-5 percre dobd forrásban lévő vízbe, hogy kicsit megpuhuljon. 
Már csak a tálalás van hátra: a ceruzababot össze is keverheted a rizzsel, vagy külön is a tányérra teheted. A tetejét szórd meg kevés petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő