Ravioli sültpaprika krémmel

Az egyik legjobb töltött tészta a ravioli! Tavaszi/nyári verzió a sültpaprika krémes változat. 

Ha nem lenne más étel a földön, csak ravioli, akkor sem tudnám megunni. A legjobb benne az, hogy mindig meg lehet találni a szezonális tölteléket, és variálható, hogy épp mit készít bele az ember. Télen a sütőtökkrém az alap, így a szezon elmúltával pedig jöhet a paprika! Mégpedig sütve, mert úgy egy igazán édes, kicsit karamelles krémet kap az ember. Múlt hétvégén privát workshopot tartottam négy barátnőnek, akiknek annyira ízlett a sültpaprika krém, hogy a maradékot megették - csak úgy magában. :) Eddig ugyan nem jutott eszembe, de mivel tényleg nagyon finom, elkészíthető mártogatósnak, vagy kenyérre is lehet kenni vaj helyett. 

 fullsizeoutput_30e.jpeg

Hozzávalók a tésztához
250 g (durum) liszt
3 M méretű tojás

Hozzávalók a töltelékhez
3 nagy piros kaliforniai paprika, vagy 4 kápia paprika
2 tubus sajtkrém
1-2 evőkanál morzsa
só, bors, szerecsendió

Hozzávalók a mártáshoz
10 dkg vaj
fejenként 2-3 zsályalevél

Elkészítés
Először a sültpaprika krémet készítsd el, mert annak jót tesz, ha áll kicsit. A paprikákat süsd meg 200 fokos sütőben, míg fekete nem lesz a héjuk. Tedd őket egy nylon zacskóba, várd meg, míg kicsit kihűl, majd húzd le a héjukat és távolítsd el a szárakat és a magokat. Botrmixerrel pürésítsd, add hozzá a krémsajokat, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ha túl híg, vagy leves lenne, adj hozzá néhány kanál morzsát, hogy felszívja, így nem fogja átnedvesíteni a tésztát. 
A lisztet - mely igazából bármilyen lehet, én azonban a durum lisztet szeretem a legjobban, mert abból nagyon jó, ruganyos állagú tésztát kapunk - és a tojásokat gyúrd össze, míg össze nem áll teljesen, majd gép, vagy sodrófa segítségével nyújtsd ki kb. fél centi vékonyra (a tésztakészítésről részletesebben itt olvashatsz). Vágd fel a tésztát 20 centis csíkokra. A csíkok egyik felére 2-3 centinként helyezz kis halmokat a töltelékből, majd hajtsd rá a tészta másik felét. A töltelék körül nyomkodd le a tésztát úgy, hogy jól szorítsd ki belőle a levegőt, majd a széleket is nyomkodd össze. Darabold fel az így kapott raviolikat, a széleket pedig egy villa segítségével még egyszer nyomkodd le - így egy kis mintát is kap. Nekem van egy szuper ravioli készítőm (Marcato ravioli tablet), én ezzel készítem a töltött tésztákat, ami kicsit megkönnyíti a folyamatot, de e nélkül is bele lehet vágni, tényleg csak arra kell figyelni, hogy ne maradjon levegő a töltelék körül, különben főzés közben kipukkad.
A ravoilokat néhány perc alatt főzd ki forró, sós vízben. Akkor készültek el, ha feljöttek a víz tetejére. 
A vajat egy lábosban olvaszd fel, dobd bele a zsálya leveleket. Ha roppanósra sültek, vedd ki, a vajat pedig öntsd a kész ravoilira. A sült zsályalevelket tálaláskor tedd a tészta tetejére. 

TIPP
A ravoili nagyon jól mutat, ha csíkos tésztából készíted, ahogy a képen is látszik. Ha érdekel, hogy tudsz csíkos tésztát csinálni, a május 6-i workshopomon megtanulhatod. Jelentkezés: varosikonyha.blog@gmail.com. További információ itt. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő