Házi tojáslikőr

Nálunk a tojáslikőr kifejezetten húsvéti ital, bár tudom, hoyg sokan ezt inkább Karácsonyra készítik. Mivel már csak 1 hónap van Húsvétig, itt az ideje, összeállítani az idei adagot.

Maga az ital gyorsan elkészíthető, főzni sem kell, viszont hagyni kell 25-30 napot, hogy az ízek összeérjenek. Ezért nálunk mindig a tojáslikőr készítésével kezdődik a húsvéti készülődés. Annyira azonban nincs korán, hiszen már csak 30-at kell aludni, és leülünk majszolni a sonkát. Ha most elkészítitek a tojáslikőrt, Húsvétkor ti is koccinthattok vele!

 tojaslikor01.jpg

Hozzávalók - kb. 0,5 literhez
250 ml tej
200 ml fehér alkohol (pl. vodka, rum, semleges pálinka)
3 tojás sárgája
1/2 bögre cukor

Elkészítés
A tejet forrald fel, majd tedd féle, és várd meg, hogy teljesen kihűljön. 
A tojásokat válaszd szét, a sárgákat tedd egy keverőtálba, add hozzá a cukrot és habverővel keverd krémesre. Ha már szép fehér, apránként add hozzá a tejet (a fölét szedd le róla, mielőtt felhasználnád), végül pedig az alkoholt. 
Öntsd üvegekbe, és hűvös, sötét helyen érleld 25-30 napig. 2-3 naponta érdemes kicsit felrázni, hogy ne sűrűsödjön be a tojáslikőr.

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő