Sütőtökös ravioli

A kedvenc töltött tésztám a ravioli. Rengeteg féle töltelékkel készíthető legyen szó húsos, vagy húsmentes verzióról.

ravioli01.jpg

Mivel imádjuk a raviolit, és sokszor is készítek otthon, kaptam egy szuper kis szerkezetet, amivel könnyen meg lehet tölteni a tésztát, és ravioli formálható belőle. Természetesen e nélkül is elkészíthető, és most ezt a verziót írom le nektek. Akinek viszont van ravioli tablete, kapja elő, és a leírás szerint dolgozzon vele. :)

Talán a legismertebb, legelterjedtebb töltelék közé a ricottás töltelékek tartoznak - mi leaglább is ilyennel találkoztunk sokat éttermekben. Zöldségpépekkel és hússal is lehet kombinálni, és mivel krémes állagú, jól lehet vele dolgozni. Most viszont egy olyan változatot mutatok - egy igazi őszi, téli verziót - amihez nem kell ricotta, csak egy jó nagy sütőtök, és fűszerek. Én legutóbb csíkos tésztából készítettem, de az alap tésztával is lehet dolgozni. 

 ravioli02.jpg

Hozzávalók - 3-4 főnek
1 adag tészta 250 g liszt és 3 tojás felhasználásával (készítéséről itt olvashatsz)
1 kisebb sütőtök
3-4 evőkanál panírmorzsa (nem biztos, hogy kelleni fog)
5-6 evőkanál vaj
só, bors, zsálya

Elkészítés
A sütőtököt darabold fel, és tedd a sütőbe. Ha megpuhult, a húsát kapard ki, egy villával nyomkodd pépessé, majd ízesítsd sóval, borssal és zsályával. Ha úgy látod, hogy a kerém levet ereszt, vagy nedvesnek érzed a krémet, adj hozzá néhány evőkanál panírmorzsát, hogy felszívja a vizet. Ha nagyon nedves a krém, amivel megtöltöd a tésztát, a tészta átázik, és ragacsos lesz. 
A tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd kb. 10 cm-es csíkokra. A tölteléket kis halmokban 3-3 cm távolságban helyezd az egyik felére. A tészta másik felét most hajtsd rá, és nyomkodd össze jól a kis töltelék halmok körül úgy, hogy a levegőt szorítsd ki belőle. Ha nem elég nedves a tészta, egy kis vízzel megkenheted a szélét, hogy jobban tapadjon. Az összehajtott raviolik szélét nyomkodod le villával, így formázni is tudod. 
A raviolikat főzd ki sós, forró vízben. Onnan tudod, hogy elkészültek, ha feljönnek a víz tetejére. 
Egy lábosban olvassz fel vajat, majd kis lángon folyamatos kevergetés mellett főzd addig, míg aranybarna színe nem lesz. Dobj bele néhány szál zsályát, hogy az is megpiruljon. Ezzel öntsd le a kész raviolit. 

ravioli03.jpg

Jó étvágyat!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő