Csirkés tortilla leves

Szeretem azokat a leveseket, amik már-már főfogásnak is beillenek, annyira tartalmasak. Talán azért, mert utánuk lehet bűnözi. Néhány palacsinta, vagy fánk követ egy jó nagy tányér gulyáslevest, nem igaz?

Ez a csirkás tortilla leves is tele van finomsággal, a leve sűrű, és ha belakmározik belőle az ember, tényleg nem nagyon vágyik második fogásra, csak valami finomságra. :)

tortilla_leves.jpg

Hozzávalók - 4 főnek
1/2 csirkemell
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
1 konzerv vörösbab
1 konzerv kukorica
1 konzerv darabolt paradicsom
1 lime
1/2 liter víz
só, bors, chili, mexikói fűszerkeverék
tejföl, koriander, lime és tortilla chips a tálaláshoz

Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és dörzsöld be mindkét oldalát mexikói fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben forrósítsd kevés olajat, és kis lángon süsd meg benne a csirkét. Ha kész, tedd félre.
A hagymákat és a paprikát darabold fel, majd pirítsd le egy lábosban. Add hozzá a bab, a kukorica, a paradicsom konzerveket, majd a vizet és forrald össze. Ízesítsd sóval borssal, chilivel és 1 lime levével, majd főzd kis lángon kb. 10 percig. Ezalatt a csirkét darabolt fel vékony csíkokra, majd tedd a levesbe, keverd át, és főzd még néhány percig, hogy a hús is átmelegedjen.
Szedd tányérokba a levest, tegyél a közepükre egy kanál tejfölt, szórd meg friss koriander levéllel, és kínálj mellé 1-1 gerezd lime-ot és tortilla chipset. 

Jó étvágyat!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő