Így főzz tökéletes buggyantott tojást

Buggyantott tojást készíteni nehéz. Gondolhatnánk. Én így voltam ezzel. Próbálkoztam így-úgy, míg rá nem találtam erre a pofonegyszerű módszerre.

Az első buggyantott tojás főzési kísérletünk évekkel ezelőtt volt: egy fazék lobogó, ecetes vízbe örvényt kavartunk, majd ebbe ütöttük belel a tojást. A módszer lényege, hogy az ecet és az örvény összerántja a fehérjét a tojás sárgája körül, így lesz tökéletes a buggyantott tojásunk. Ez a praktika jött be a legkevésbé, így hamar át is szoktunk egy másik verzióra. Ez ugyan egy kicsit macerás, ám így mindig sikerült a tojás elkészítése. Egy kis eszpresszós poharat  először ki kell kenni olajjal, majd ki kell bélelni folpakkal úgy, hogy az jól kilógjon belőle. A folpakkot sem árt egy kis olajjal megkenni, majd bele lehet ütni a tojást. A folpakk lelógó széleit összekötve mehet a tojás a gyöngyöző vízbe négy percre. Ez a mód nem rossz, így mindig sikerült, majdnem tökéletes, a folpakktól kicsit ráncos tojásokat főzni.  

Múlt héten azonban szembe jött velem egy szuper egyszerű főzési mód egy Youtube videó formájában. A tojást egy kis, hőálló üveg edénybe kell beleütni, majd egy fogó segítségével tálastul kell az egészet a gyöngyöző vízbe helyezni úgy, hogy víz ne kerüljön az üvegbe. 

 buggyantott_tojas01.jpg

Ha a tojás megfőtt (4 perc így is elég neki), a tállal együtt ki lehet emelni a vízből, majd szépen a tányérra borítható a tökéletes buggyantott tojás. Nézzétek, milyen szép lett!

 buggyantott_tojas02.jpg

Próbáljátok ki ti is ezt a módszert!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő