30 perces kukoricás buci

Ha elfogyott otthon a kenyér, ezt a kukoricás bucit gyorsan elkészítheted, így friss, házi kenyér kerülhet az asztalra.

Kenyér téren (is) finnyás vagyok, nem szeretem a szupermarketek felpuffasztott, vághatatlan, szétmorzsolódó kenyereit. Ezért egyre többször sütök itthon valamilyen pékárut, mert nem mindig jutok el kézműves pékségbe – meg lássuk be jó móka a kenyérsütés.
A kedvenc gyors receptem a szódás kenyér, mert nincs dagasztás, kelesztés, csak összedobja a hozzávalókat az ember miatt felmelegszik a sütő, és már mehet is sülni a kenyér. Ez a kukoricás buci is hasonló módon készül, szódabikarbónával, íróval, pillanatok alatt.

kukoricas_buci.jpg

Hozzávalók – 4 kisebb bucihoz
125 g kenyérliszt (BL80)
125 g kukoricaliszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 tojás
1 dl író
5 dkg olvasztott vaj

Elkésztés
A hozzávalókat mérd ki egy keverőtálban, és kézzel dolgozd össze. Egy szemcsésebb, puha tésztát fogsz kapni. Osztd négy felé, és formázz belőle bucikat. Én azért, hogy megtartsák a formájukat, kivajaztam és kiliszteztem négy szuflé sütő formát, és abba tettem a kis gombócokat.
A bucikat tedd a 180 fokra előmelegített sütőben, és 15-20 perc alatt süsd készre.

Még langyosan, vajkrémmel az igazi. :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (108) ital (50) karácsony (41) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (47) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő