Mézeskalács

Valószínű, hogy több szakácskönyvet lehetne írni a létező mézeskalács receptekből. Mindenkinek megvan a saját bevált verziója, és trükkje, miként lehet friss és puha méziket sütni. 

Én is számos receptet kipróbáltam már, volt, ami bejött és volt, ami nem. Régebben, egy gyerekkoromban kapott szakácskönyvből sütöttem, de sosem lett olyan igazi, szép mézeskalács belőle. Míg rá nem találtam erre a receptre. Pár éve mindig ezt készítem, mert ez lett a kedvencem. Szuper lesz a mézeskalács, és ha egy kis kenyér is kerül mellé a dobozba, biztos, hogy megpuhul karácsonyig.

mezi.jpg

Hozzávalók
100 g vaj
140 g cukor
2 tojás (plusz a kenéshez)
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ha otthon készítenéd, itt a recept)
1 teáskanál szódabikarbóna
400 g liszt

Elkészítés
A vajat, a cukrot és a tojást tedd egy tálba,és habverővel keverd krémessé. Add hozzá a mézet és a fűszert, majd dolgozd össze. A lisztet és a szódabikarbónát keverd össze, majd apránként add a vajas keverékhez. Ha összeállt, kézzel is kicsit dolgozd össze. 
A tésztát nyújtsd ki fél ujjnyi vékonyra, szaggasd ki, majd egy felvert tojással (én csak tojásfehérjét is szoktam használni) kend meg. 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

A mézeskalácsok tetejét cukorral felvert tojásfehérjével (tojásfehérjénként 50 g porcukor kell), gyöngyökkel, cukordarával díszítheted.

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (108) ital (50) karácsony (41) kenyér (76) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (120) leves (47) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (47) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő