Rozmaringos sült alma

Tudom, hogy nem mindenki van oda a sült gyümölcsökért, de én nagyon szeretem. Általában húsok mellé sütöm, így télen azonban nasinak is szoktam készíteni, méghozzá almát.

Az almát legtöbbször fahéjas cukorral ízesítjük, gondoljunk csak a pitékre, vagy a rétesre, és lássuk be, a téli ízvilágtól ez nem is áll olyan messze. Én azonban szeretem a különleges ízeket, ezért rozmaringgal is szoktam készíteni.

Roppant egyszerű megcsinálni, és nem több, mint 30 perc. Mosd meg az almákat, szúrj beléjük néhány rozmaringágat, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt magas falú tepsibe. Locsold meg kevés mézzel, majd takard le, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre. Csodásan megpuhul, és isteni íze lesz.
A rozmaring ágakat húzd ki az almából, és kanalazd ki a krémes gyümölcsöt a héjából.

Akinek van a karácsonyi vásárokban kapható, divatos kerámia almasütője - én mindig is vágytam, sőt még mindig vágyok egy ilyenre - abban is készíthetni, bár így egyszerre csak egy almát lehet megsütni.

fullsizeoutput_111.jpeg
Fotó: Pinterest 

 

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (132) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (115) ital (53) karácsony (42) kenyér (89) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (58) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (78) pénteki gyors (46) reggeli (53) saláta (35) tipp (40) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő