Tépett, maradék pulykahúsos szendvics

A maradék sült húsok, mártások, szószok legjobb felhasználási módja, ha összedobunk belőle egy szuper szendvicset. Biztos ti is sokszor vagytok úgy, hogy csináltok egy kaját, de túl sok, és ha már kétszer, háromszor esztek belőle, nem is olyan finom. Akkor jöhet egy kis varázslat, és új ételt készíthetünk a maradékokból.

Mi a héten a sült pulykával jártunk így, persze, hogy kifogott rajtunk a 4 kilós madár :) Ezért a maradék húst leszedtem a csontról, szálakra tépkedtem és további maradékokat elhasználva szendvicset csináltam belőle.

Az ilyen megoldás azért jó, mert bármi kerülhet bele, amit otthon talál az ember, sőt még az is előfordulhat, hogy egy étkezésen belül az egyik szendvics ilyen, a másik olyan lesz. 

Én most saját készítésű bbq szószt, salsa szószt, házi wasabis majonét, uborkát és paradicsomot találtam a hűtőben, mindegyikből keveset, így ezeket használtam el, ezáltal a hűtőt is felszabadítottam a kis dobozoktól, amiket mindig csak jobbra-balra pakoltam.

A húst, miután "szétmarcangoltam", átforgattam libazsíron egy serpenyőben a bbq és salsa szósszal. A kenyér mindkét oldalát megkentem a wasabis majonézzel, rátettem az uborkát, majd a húst, végül a paradicsom szeleteket. Szombati vacsira isteni volt!

szendvics.jpg

 

 

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat! 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő