Készíts cukromázas almát Halloween-ra
2017. október 30. írta: Városi konyha

Készíts cukromázas almát Halloween-ra

Először a bécsi adventi vásárban találkoztam a cukros almával, amit ugyan nem kóstoltam, de az illata teljesen magával ragadott. Néhány éve a The Body Shop télen piacra is dobott egy cukros alma illatú, limitált kiadású termékcsaládot, amiből természetesen én is bevásároltam.

Most gyorsan utána olvastam honnan is ez a cukros alma őrület. Honnan máshonnan, mint Amerikából származik, ahol az almaszüret köré szervezett vásárok egyik elengedhetetlen finomsága. Így Halloween környékén pedig előszeretettel készítik a gyerekseregnek.

Az almák gyönyörű piros színüket az ételfestéknek köszönhetik, de aki nem szeret ilyesmiket használni, az el is hagyhatja, akkor karamell színű bevonatot kapnak a gyümölcsök. Én is ez utóbbit készítettem.

img_1816.jpgFotó: Pinterest

Hozzávalók- 6-8 almához
200 g barnacukor
1/2 teáskanál ecet
2 evőkanál méz
(2-3 csepp piros ételfesték)

Elkészítés
Az almákat néhány percig párod meg gőzben. Ha nincs párolód, úgy is megteheted, hogy egy edényben vizet forralsz majd kiöntöd, beleteszed az almákat és lezárod az edényt.
Ha elkészültek az almák, a szárukat távolíts el, és szúrj a helyükre hurkapálcát.
A máz hozzávalóit melegítsd össze, forrald be, hogy sűrű legyen. Forgasd bele az almákat, majd tedd egy zsírpapírra, hogy teljsen megdermedjen a máz.

Halloweenkor készítsd rá Boo feliratot, vagy ragassz rá cukorból készült szemeket. :)

süti beállítások módosítása