Thai édesburgonya leves

Az őszi nátha azt hiszem elkerülhetetlen. És ilyenkor nincs jobb gyógyszer, mint a forró leves. Nem csak húslevessel gyógyítható a torokfájás, én ilyenkor bármilyen meleg folyadékot szívesen fogyasztok. A mai gyógyszerem édesburgonya leves thai módra, gyömbérrel, fokhagymával és korianderrel, természetes gyulladáscsökkentő hatással és sok C-vitaminnal. Megelőzésnek is jó, vértezzétek fel magatokat a hűvös időkre! :)

edesburgonya_leves.jpgFotó: Pinterest

Hozzávalók
3 nagy édesburgonya
fél vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
negyed teáskanál koriander mag
fél csokor koriander zöld
fél thai citromfű
fél ujjnyi gyömbér
kb. 1 l alaplé
2 dl kókusztej
só, bors, olaj

Elkészítés
A koriander magot egy forró serpenyőben pirítsd addig, míg illatozni nemked. Ekkor törd össze egy mozsárban. Egy lábosban kevés olajon párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá az összetört koriander magot, a felaprított citromfüvet. Forgasd át. Reszeld bele a gyömbért, majd add hozzá a felaprított koriander zöldet, végül mehet bele a megpucolt és felkockázott édesburgonya. Öntsd fel az alaplével, sózd és borsozd., és félig lefedve főzd puhára a burgonyát.
Egy kicsit hagy hűlni, majd botmixerrel turmixold össze. Öntsd fel a kókusztejjel, és forrald fel.
Kókuszchipsszel és korianderrel megszórva tálald.

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő