Gasztro Élménystúdió

Városi Konyha Gasztro Élménystúdió
Ahol öröm a főzés

 

Hiszem, hogy a főzés öröm és kikapcsolódás is lehet. Ennek szellemében nyitottam meg saját gasztro stúdiómat, ahol az olasz konyháé és mentalitásé a főszerep.
Erőfeszítések nélkül, jó hangulatban, családias, kis csoportokban főzünk együtt olyan fogásokat, melyeket bárki el tud majd otthon, saját konyhájában is készíteni.


Várlak titeket szeretettel! 
Vermes Viki

 varosi_konyha_gasztro_elmenystudio_logo.JPG

 

Állandó, tematikus főzőórák

Tésztaműhely - olasz házitészta

Tradicionális olasz tészta, ahogy a nagyik is készítik.
Tudtad, hogy Olaszországban több, mint 300 féle tésztaforma létezik? Hogy a zöld tésztát spenóttal színezik? Hogy a  Dél-olasz tészta durumliszt és víz? 

 

 

csikos_teszta_1.jpg 

Tematikus workshopok keretében megtanulhatod, hogyan készíthetsz könnyen és gyorsan házitésztát, hogyan formázhatod, színezheted, csíkozhatod, laminálhatod, vagy töltheted azt. 

Készítünk tésztát kóstolásra, elvitelre, és recepteket is kapsz, amiket otthon próbálhatsz ki.

A foglalkozás hossza: 3 óra
Ára: 8.000 Ft / fő

Következő workshopok
Töltött tészták világa (tortellini, ravioli, cannelloni)
      2020. október 10. 10:00 - 13:00 és 17:00 - 20:00
      2020. november 7. 10:00 - 13:00 és 17:00 - 20:00
      2020. december 5. 10:00 - 13:00 és 17:00 - 20:00 

 

cekla_gnocchi.jpg  

Tésztaműhely - a gnocchi változatos világa

A gnocchi az olasz tésztaételek egy fajtája. Krumpli gombócnak fordíthatnánk, de annál sokkal változatosabb, hiszen nem csak burgonyából készülhet. 

 

A workshopon megtanítom, hogyan gyúrhatsz tökéletes állagú, légiesen könnyű gombócokat - nem csak főtt burgonyából.

Menü
Gnocchi tojásmentesen házi bazsalikom pestoval és pirított baconnel
Ndundari (ricotta gnocchi) sült paradicsommal és fokhagymával
Sütőtök gnocchi mandarinos-rozmaringos vajba forgatva

A foglalkozás hossza: 2,5-3 óra
Ára: 8.000 Ft / fő

Következő workshopok 
      2020. október 11. 10:00 - 12:30 és 16:00 - 18:30
      2020. november 8. 10:00 - 12:30 és 16:00 - 18:30
      2020. december 13. 10:00 - 12:30 és 16:00 - 18:30

Pizzaműhely - eredeti nápolyi pizza a saját sütődből

A jó pizza belül vékony, a szélén vastag és ropogós. A paradicsomszósz kellemesen fűszeres, nem áztatja el a tésztát. A feltéteknek pedig csak az ízlés szab határt.  

 


margherita.jpg

A workshopon eredeti nápolyi recept alapján készítjük el a pizzatésztát, majd megmutatom az igazi paradicsomszósz titkát. Ötleteket is adok változatos pizzafeltétekre. 

A foglalkozás hossza: 3 óra
Ára: 8.000 Ft / fő

Következő workshopok
      2020. október 17. 10:00 - 13:00 
      2020. november 14.  10:00 - 13:00 

ÚJ!! ÚJ!! ÚJ!!
Pékműhely - Akár egy olasz pékségben

Az olaszok nem csak édesszájúak, de a különböző péksütiket is nagyon szeretik, legyen szó édes, vagy sós ízekről. Legújabb workshopomon elkészítjük a legismertebb és legnépszerűbb olasz péksütiket. 

 

focaccia07_fb.jpeg

 


Többek között megtanulhatod, hogy készül a focaccia, hány féle feltéttel variálhatod, készítünk olasz ropit, vagyis grissinit és a legnépszerűbb süteményt, a cantuccinit, mely elengedhetetlen kísérője a délutáni kávénak.

A foglalkozás hossza: 3 óra
Ára: 9.900 Ft / fő

Következő workshopok
      2020. október 18. 10:00 - 13:00 
      2020. november 15.  10:00 - 13:00   

dm13.jpg

Desszertműhely - édes Olaszország

Tiramisú, gyümölcsös ricotta mousse, cannoli, Torta della Nonna. Az olasz sütik, amiket mindenkinek egyszer el kell készítenie otthon is. 

 

Bartal Zita vezetésével felfedezhetitek az olasz desszertek világát. A legnépszerűbb és legfinomabb olasz sütik elkészítését tanulhatjátok meg Zita eredeti olasz receptjei alapján.

Menü
Tiramisú pohárkrém
Ricotta mousse pohárkrém gyümölcs öntettel, házi kekszmorzsával
Cannoli csokoládés krémmel
Pasta di mandorla
Torta della Nonna

A foglalkozás hossza: kb. 3,5 óra
Ára: 9.900 Ft / fő

Szezonális workshopok

Gyereknap, Anyák napja, Halloween, Karácsony
Remek alkalmak, hogy a Gasztro Stúdiót a legkisebbek vegyék birtokba és ők is megtapasztalják, milyen élmény tésztát gyúrni, krémet kavarni, sütit sütni.

 

img_6290.jpg

Soron következő szezonális workshopok
Mikulás sütizés gyerekeknek
Gasztro ajándék készítés kreatív csomagolással
Házi szaloncukor készítés

Várható időpontok
      2020. december 6. 10:00 - 12:00 és 14:00 - 16:00
      2020. december 12. 10:00 - 12:00 és 14:00 - 16:00
      2020. december 13. 14:00 - 16:00


Születésnap / lány-, legénybúcsú / évforduló / céges csapatépítő / ajándékkártya

Egyedi igények alapján személyre szabott olasz főzőkurzusok pároknak, baráti társaságoknak, céges csapatoknak 2-18 főig. 

Budapesten és vonzáskörzetében igény esetén akár kiszállással is (4 főtől), így saját konyhában készíthetők el a legfinomabb olasz ételek.

Ajándékutalvány születésnapra, évfordulóra, karácsonyra 2 főtől ajándék welcome itallal.

img_6184_masolat.JPG


Olasz vacsora est privát csoportok részére 4-től 12 főig

amaretti_puding02_fotor.jpg

Élvezzétek Olaszország ízeit a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban!

Házi készítésű, tradicionális ízek, kellemes, barátságos környezet, kötetlen beszélgetés az olasz ételekről és kultúráról.

Az esten 4 olasz fogást kóstolhattok meg a toszkán, az Emilia-Romagna, a nápolyi és a szicíliai régiókból. Sőt, ha kedvet kaptok hozzá, részt is vehettek a főzésben. A Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban a vendégek előtt készülnek a finom fogások, így megleshetitek az ételek elkészítésének utolsó fázisait, ha pedig kedvet éreztek hozzá, még fakanalat is ragadhattok.

Menü
Édes-savanyú sült paprika mozzarellával, olívás-fokhagymás bruschettával
Pármai sonkás-spenótos leves cannellini babbal
Nápolyi ragu kézműves, friss tagliatellével (4 féle húsból, paradicsommal lassan főtt ragu, olasz durumlisztből készült metélttel)
Amaretto-csoki pohárdesszert

A vacsora ára tartalmazza a korlátlan frissítő- és ásványvíz fogyasztást, valamint fogásonként 1-1 pohár bort.
Az est végén nem csak tele hassal, egy kellemes élménnyel, hanem receptekkel együtt térhettek haza, hogy otthon is el tudjátok készíteni a kóstolt fogásokat.

A vacsora hossza: 3 óra
Ára: 15.900 Ft / fő

Kapcsolat
Jelentkezés, egyedi ajánlat kérés, ajándékkártya vásárlás

Vermes Viki
varosikonyha.blog@gmail.com

Városi Konyha Gasztro Élménystúdió
1092 Budapest, Ferenc körút 40. 3/24.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (117) ital (53) karácsony (42) kenyér (92) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (81) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő