Főzzünk együtt

Házi tésztakészítés

A Pancs workshop keretében minden hónap első vasárnapján tésztát készíthettek velem a Pancs - Gasztroplaccon (1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.). 
Megtanulhatjátok, hogy készítsetek tésztát, milyen állagúra gyúrjátok, és hogyan formázhatjátok. Tippeket és ötleteket adok ahhoz is, mely formákat, milyen mártással, szósszal kínáljátok, és meg is kóstoljuk, amit készítettünk. Ha szereted a tésztaételeket és az olasz konyhát, itt a helyed!
Az elkészült tésztát és a fel nem használt lisztet hazaviheted.
A foglalkozás hossza: kb. 3 óra

További információ és időpontok a Facebook oldalamon (www.facebook.com/varosikonyha) az események között. 

Egyedi fűszerkeverék készítés

A workshopon szárított és őrölt fűszerekből készítünk keverékeket, melyeket süteményekbe, meleg italokba, zöldségek sütéséhez és húsok pácolásához tudtok használni.
Egy alkalommal két különböző keveréket állíthatsz össze magadnak, melyhez tippeket és ötleteket is adok. Az elkészült fűszermixeket kis üvegekben haza is viheted, vagy ajándékba is adhatod.
A foglalkozás hossza: kb. 2 óra

További információ és időpontok a Facebook oldalamon (www.facebook.com/varosikonyha) az események között. 

Ízletes, fűszerolaj készítés

A workshopon extra szűz olívaolaj felhasználásával és szárított fűszerek segítségével olyan fűszerolajakat készítünk, melyeket húsok sütéséhez és saláták ízesítéséhez használhatsz fel. 
Egy alkalommal két különböző fűszeres olajat készíthetsz, megismerheted, hogy melyik fűszerolaj, mihez illik a legjobban, és amit készítesz pedig hazavihetsz, vagy ajándékba is adhatod.
A foglalkozás hossza: kb. 2 óra

További információ és időpontok a Facebook oldalamon (www.facebook.com/varosikonyha) az események között. 

Keksz készítés

A keksz csodás kísérője egy bögre teának, vagy kávénak, egy kis csavarral pedig jó kis ajándék is lehet belőle.
A workshopon egy egyszerű vajas keksz tésztát készítünk, melyet mindenki kedve szerint ízesíthet és dobhat fel különböző fűszerekkel és ehető virágokkal.
A foglalkozás hossza: kb. 3 óra 

További információ és időpontok a Facebook oldalamon (www.facebook.com/varosikonyha) az események között.

Szaloncukor készítés (karácsonyi időszakban)

A karácsonyi időszakban házi szaloncukrot készíthettek velem. Marcipános és gesztenyés masszákat keverünk ki, melyeket formázás után csokival vonunk be, majd szépen, színes papírba csomagolunk. 
Az így készült házi szaloncukrok tökételes kísérői egy-egy ajándéknak, vagy akár asztali dekorációnak is használható. ha meg nem eszitek az ünnepekig. :)
A workshop hossza: kb. 3 óra

További információ és időpontok a Facebook oldalamon (www.facebook.com/varosikonyha) az események között.

A workshopokra minden hozzávalót és eszközt biztosítok. A workshopok árai eltérőek, azokat meghirdetéskor a Facebook eseményben találjátok.

Egyéni órákat is vállalok 2-4 fő részére. Ha érdekel, írj a varosikonyha.blog@gmail.com címre a részletek miatt.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő