Goffri

A goffrihoz nálam valamiért az ősz és az iskolakakezdés kapcsolódik, pedig az első goffrit biztos, hogy egy strandon ettem. Amikor a ’90-as években begyűrűzött hozzánk, standkaja lett belőle, nemúgy, mint a goffri nagyhatalomnak számító Belgiumban, ahol az egyik legjobb street food. Azt mondanom sem kell, hogy életem legjobb goffriját Belgiumban ettem. Természetesen megtömve minden jóval: belga csoki, banán, kókusz és jóóóó sok tejszínhab. Azóta is csak kísérletezem, hogy olyan jó goffrit süssek. 

Ez a recept nem is eredeti belga, de érdemes kipróbálni, mert finom. Egyszerre ropogós és lágyan omlós.

goffri.JPG

Hozzávalók – normál sütőben kb. 16 db lesz belőle
300 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet só
75 g cukor
100 g olvasztott vaj
2 tojás
fél liter tej

Elkészítés
A lisztet és a sütőport keverd össze egy tálban, majd add hozzá sorban a sót, a cukrot majd a vajat, végül a tojásokat. Ezután kis adagokban add hozzá a tejet, és egy kézi habverő segítségével keverd a tésztát csomómentesre.
Akinek a fent említett csoki-banán-kókusz-tejszínhab feltét nem ínyére való, kenje meg lekvárral, valamilyen mascarpone krémmel, vagy pudinggal.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő