Kitalálod, mi a Gin-Din?

Nem más, mint egy dinnye alapú gines limonádé. Méghozzá a saját kreálmányom.

A héten vettem egy 3-4 kilós, kis görögdinnyét, amivel úgy jártam, hogy telis-tele volt apró maggal. Egy-egy szelet után feladtuk az evését, ugyanis mi azok vagyunk, akik kiszedik a dinnyéből a magokat.

Mivel azonban a dinnye íze finom édes volt, keresnem kellett egy másfajta felhasználási módot. Így született meg ez a koktél.

din_gin.jpgFotó: Pinterest

Hozzávalók
500 ml dinnyelé (ezt kb. 3 kg dinnyéből lehet kinyerni)
1 grépfriut
8 cl gin
2 ág menta

Elkészítés
A dinnyét kockázd fel, és botmixerrel turmixold össze. Egy szűrőn, vagy géz segítségével szűrd át, hogy megszabadulj a fránya magoktól. :)
Csavard bele a grépfriut levét, add hozzá a gint és dobd bele a mentát.
Jól hűtsd be, majd limonádéspohárban kínáld.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő