Nyári zöldséges csirkecombok

Csirkecombot ritkán szoktam készíteni, bár vannak ételek, amik igazán csak csirkecombból jók. Ilyen a most következő recept is, amit csakis combból szabad elkészíteni. Titka a vajon való átpirítás és a borban való sütés. Ettől olyan porhanyós lesz a hús, hogy már attól leomlik a csontról, hogy ránézel. :) 

img_0574.JPG

Hozzávalók - 2 személynek
4 csirke alsócomb, vagy 2 felsőcomb
4 szelet bacon
10 szem koktélparadicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
1 marék olívabogyó
1 teáskanál szárított rozmaring
2-3 babérlevél
1 dl vörösbor
só, bors, vaj, olívaolaj

Elkészítés
A csirkecombokat mosd meg, majd minden oldalát dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts 1-2 evőkanál vajat és pirítsd meg a csirkéket. Olajon is elkészítheted, de sokkal jobb íze lesz a húsnak, ha vajon pirítod le. Ha kész, tedd egy hőálló tálba, szórd meg rozmaringgal, dobd mellé a paradicsomokat - a nagyobbakat vágd félbe - a csíkokra vágott paprikát és sárgarépát, valamint az olívabogyót. A combokat borítsd be a baconnel, majd locsold meg egy kis olívaolajjal, és öntsd rá a vörösbort.
160 fokos sütőben először letakarva süsd 35-40 percig, majd vedd le a takarást, és tedd vissza, amíg a bacon és a csirke bőre megpirul.
Sült krumplival tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (98) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (84) ital (46) karácsony (29) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (34) saláta (23) tipp (32) ünnep (32) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő