Nyári túrókrém

Ha túrókrém, akkor a körözött jut az ember eszébe elsőként, pedig sokféle módon el lehet készíteni.

A túró semleges ízének köszönhetően, számtalan fűszerrel lehet ízesíteni, és feldobható zöldségekkel és gyümölcsökkel is. A nyári melegben ez a hűsítő verziót szoktam készíteni, majd jól behűtöm, és görögdinnyével kínálom. De mártogatósnak is fel lehet szolgálni, baguette-tel, sonkával, sajtokkal körítve.

turokrem.JPG

Hozzávalók
250 g tehéntúró
1 pohár joghurt
2-3 evőkanál citromlé
fél kígyóuborka
egy marék olívabogyó
egy csokor menta
só, bors

Elkészítés
A túrót és a joghurtot tedd egy tálba és keverd össze, míg krémes nem lesz. Sózd, borsozd és add hozzá a citromlevet is, majd keverd össze.
Az uborkát vágd kis kockákra, majd a mentát is aprítsd fel. Add a túróhoz, és jól keverd össze. A tetejére szórd rá az olívabogyókat és díszítsd egy kis mentával.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő