Campari szóda, az Aperol-spritz nagymamája

Tudom, hogy néhány éve mindenki Aperol-spritz lázban ég, én mégis egy olyan koktélt hoztam most nektek, ami akár rokona is lehetne a proseccós, kesernyés italnak.

Az Aperolt-spritzet néhány éve kóstoltam először, amikor egy baráti párnak adtuk ki a lakásom, és meghívtak minket a lakásavatóra. Akkor még nem volt ekkora hájp az ital körül, korábban nem is hallottam róla. A vendéglátónk mondta, hogy „tudod, olyan, mint a Campari”. És igen. Mindkettő Olaszországban készül, keserűnarancsból erjesztett aperitif ital. A Camparit Milánó környékén készítették, magasabb alkohol tartalommal, a kicsit gyengébb Aperol pedig Padua-ból származik. Ma már mindkét italt a Campari cég gyártja. Az utóbbit pedig a németek emelték a mai koktél őrület középpontjába.

camapri_soda.jpgFotó: Pinterest

De kanyarodjunk vissza a Camparihoz. A Campari szóda a ’80-as évek sztárja volt itthon. A szüleim és baráti társasága mindig ezt itta. Emlékszem, hogy a spájzban a konyak, és a vermut mellett mindig volt egy üveg Campari is. A Campari szóda népszerűségét, mi sem mutatja jobban, hogy Olaszországban 0,2 literes kiszerelésben még pár éve is kapható volt. Kár, hogy kicsit feledésbe merült, hiszen a nagy melegben a kesernyés íze miatt igazán kiváló hűsítő.

Hozzávalók – 1 pohárhoz
2 cl narancsszörp
4 cl Campari
2 dl szóda
jég

Elkészítés
Egy pohárba öntsd a narancsszörpöt, a Camparit és a szódát. Egy kanállal keverd össze, majd dobj bele pár jégkockát. Méltó elődje ez az Aperol-spritznek!

Nem is tudom, miért, de ahogy belegondoltam, hogy a szüleim buli közben ezt itták, elkezdtem dúdolni Kylie Minogue I should be so lucky című számát. :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő