Szárított paradicsom

Könnyű dolga van a déli országokban élőknek, mert csak feldobják a paradicsomot a háztetőre és néhány nap alatt (persze úgy, hogy éjszakára azért be kell venni) elkészül a napon szárított paradicsom.

aszaltparadicsom03.jpg

A kánikulában ezt a módszert megpróbálhatja az, aki kertes házban él, és nem fél attól, hogy a tetőt ellepik majd a madarak, és a helyett, hogy nekünk készülne a paradicsom, ők lakmároznak be belőle. Ezért jó hír, hogy van egy másik módszer, méghozzá a sütés - abban az esetben, ha nincs aszaló géped. Tudom, ez nyáron nem túl csábító, mert ki szeretné 35 fokban még a sütőt is óráig járatni, de megéri!

A kész paradicsomokat akár magában is fogyaszthatjuk azonnal – legalább is én nagyon szeretem csak úgy rágcsálni a szárított paradicsomot, de csinálhatunk belőle pestót, eltehetjük olajban különböző fűszerekkel, vagy sajtokkal, de kerülhet tésztába, vagy panninibe is.

Izzítsd be a sütőt 100 fokra, míg melegszik, vágd félbe a paradicsomokat és távolítsd el a magjait. Tedd őket egy tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd meg tengeri sóval, és mehetnek aszalódni. A paradicsomok méretétől függően 3-5 óra kell nekik a sütőben. Amíg elkészülnek, jól zárd be a konyhaajtót, te pedig menj, és strandolj egyet! :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő