Jägertee

Ezzel a tea alapú meleg koktéllal a síparadicsomok hüttéiben találkozhatunk. A síeléshez bátorságot, erőt gyűjthetünk, ha lehajtunk belőle egy pohárral, de nyáron is elkészíthetjük, ha hirtelen olyan hidegre fordul az idő, mint most. 

Ha egyik napról a másikra, 30 fokból 18 lesz, jöhet egy meleg koktél, ami ha a napsütést nem is hozza vissza, de legalább felmelegíti a lelkünket. Pár éve, amikor Balatonon nyaraltunk, kifogtunk néhány esős napot. Teával és rumos teával próbáltuk felmelegíteni magunkat, de tovább is lehet menni ennél, és felturbózhatjuk a teát. Igazi ízkavalkád lesz, és mire megisszuk, talán a nap is kisüt újra. :)

jagertee.jpgFotó: Pinterest

Hozzávalók – 1 pohárhoz
1 dl fekete tea
1 dl vörösbor
1 dl narancslé
2 cl rum
2 cl (szilva)pálinka
2 db szegfűszeg
egy kis darab fahéj
egy karika citrom
1 teáskanál cukor

Elkészítés
Főzd le a teát, majd tedd egy lábosba. Add hozzá a többi hozzávalót és melegítsd fel. Ha olyan kávégéped van, aminek van tejgőzölő karja, elég, ha mindent egy nagy pohárba teszel, és a gőzölővel melegíted össze az italt.
Ha kész, már csak elég bekuporodnod a kanapére, és elkortyolgatni a teát, miközben a Süss fel nap kezdetű gyerekdalt dúdolod. :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő