Padlizsánkrém a grillről

A padlizsánkrémet nagyon sokáig nem szerettem, pedig a padlizsánt mást formában – töltve, grillezve, salátában – megettem. Egyszer azonba a telken a sütő helyett a grillre dobtuk fel a padlizsánokat, mondván, hogy használjuk ki a sütögetésből „megmaradt” parázst. És csoda történt. Az a padlizsánkrém teljesen más lett. Olyan, ahogy nekem is ízlik, ahogy én is szeretem. Azóta is csak így készítem, és biztos vagyok benne, hogy aki egyszer így kipróbálja, soha többet nem teszi a padlizsánt sütőbe.

padliszankrem01.JPG

Aki nem tud grillezni, és gáztűzhelye van, az láng felett is megsütheti a padlizsánt – ez ízben átmenet a sütőben és a grillen sült padlizsán között. Egy hosszú hurkapálcára hosszában fel kell húzni a padlizsánt, és a láng fölött forgatni, amíg a héja teljesen fekete nem lesz. Ekkor egy tányéron 4-5 percre be kell tenni a mikróba, hogy a húsa is megpuhuljon.

Hozzávalók
2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
1-2 kanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés
Ha a grillen elkészült a padlizsán, nincs más dolgod, mint a húsát egy tálba tenni, belenyomni a fokhagymát, hozzáadni a citrom levét, az olívaolajat, fűszerezni és egy villával jól összekeverni.

padlizsankrem02.jpg

Kanálhatod házi baguette-tel, vagy naan kenyérrel.

TIPP: Ha tovább fokoznád a füstöt ízt, füstölt sót is használhatsz.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő