Citromos mascarpone krém

A könnyű, nyári pohárdesszert, ami pillanatok alatt elkészíthető, és nem kell bedurrantani hozzá a sütőt.

Ebben a melegben senkinek nincs kedve a konyhában tüsténkedni, főleg nem sütni, bár a meggy, a sárgabarack, a szeder, a ribizli szuper pite, vagy egyensúly tészta töltelék. A könnyű, nyári desszertekről azonban nem kell lemondani, mert sütés nélkül is lehet finomat készíteni.

citromkrem.jpg

Az egyik ilyen ez a citromos mascarpone krém, ami hűsít és frissít. Biztos, hogy nagy kedvenc lesz nyáron.

Hozzávalók – 4 pohárhoz
1 dobozos mascarpone
1 nagy citrom
3-4 evőkanál porcukor

Elkészítés
A mascarponét tedd egy keverőtálba, és egy kézi habverő segítségével habosítsd ki a cukorral. Reszeld bele a citrom héját, majd csavard bele a levét és forgasd össze. A citrom a mascarponét összehúzza, ettől összeáll a krém, ha mégis hígnak találnád – bár velem nem szokott előfordulni – egy kis habfixálót keverhetsz bele.
A krémet tedd négy puddingos pohárba, és jól hűtsd le.
Tálaláskor egy szelet citrommal díszítheted a tetejét.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő