Spárga baconnel sütve

Ez a legjobb tavaszi köret, akárki, akármit mond! Ha beindul a spárgaszezon, nem telik el úgy hét, hogy legalább egyszer ne csinálnék bacon-ös spárgát. Magában is meg tudom enni, de köret is lehet, ami mindehez megy legyen az csirke, hal, vagy egy jó steak. Nyáron a grillre is fel lehet dobni, akár más zöldségekkel együtt is.

sparga.JPG

Hozzávalók - 2 személynek, ha köretként fogyasztjátok
1 csomag zöld spárga
10 dkg szeletlet bacon
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A spárgát mosd meg, és vágd le a fás szárát. Ahol könnyen átsiklik a spárgán a kés, az a része már nem fás - ezt kell óvatosan megkeresni.
A 10 dkg bacon 6-7 szeletet jelent. Osztd el a spárgát annyi részte, ahány szelet bacon-öd van, majd a kis csokrok köré tekerj egy-egy szeletet a szalonnából. Fektesd őket egy tepsibe, locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és mehet a 180 fokos sütőbe. Minél zsengébb a spárga, annál kevesebb idő kell neki, de max. 20 perc alatt megsül.

Hát van ennél jobb, így tavasszal? :) 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő