Gyümölcsvíz, a nyári frissítő

A napi, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása fontos, de nem is erről fogok írni, hanem arról, hogy mi van akkor, ha herótunk van a víztől. Mert bizony van, hogy csak iszom, iszom, iszom, de mégsem oltja a szomjam, lötyög a hasamban, és a víz gondolatától is kiráz a hideg. Mégis kéne inni valamit, mert szomjas vagyok, a cukros üdítőkért, szörpökért viszont nem vagyok oda. Csak ritkán iszom ilyeneket, de akkor mégis mit tehetünk?

A tavaszi, nyári hónapokban ez egyszerű, mert a vizet feldobhatjuk firss gyümölcsökkel, zöldségekkel és fűszerekkel. Nem kell hozzá más, minthogy kiválaszd a kedvenc zöldséged, gyümölcsöd, ha kell darabold fel és tedd egy kancsó vízbe. Várj 1-2 órát, hogy a víz átvegye a gyümölcsös ízt, és már fogyaszthatod is. De ne keverd össze a limonádékkal, mert ez tényleg csak víz és gyümölcs, se cukrot, se cukorszirupot nem tartalmaz.

 gyumolcsviz.jpg

Válassz főként bogyós gyümölcsöket, citrusféléket, kivit, mangót, dinnyét, rebarbarát, uborkát, angol zellert. Ha pedig fűszerekkel dobnád fel, jöhet a menta, citromfű, rozmaring.
Variáld a gyümölcsöket: az eper mellé dobj egy kis rebarbarát és bazsalikomot, a lime/citrom mellé mentát, az uborkához pedig egy kis rozmaringot. 

TIPP: ha magaddal vinnéd a gyümölcsvizet, vegyél egy kifejezetten erre a célra kialakított kulacsot, ami külön gyümölcstartó rekesszel rendelkezik. Így könnyen tisztán tudod tartani az üveget. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő