Karamellás tej

Gyerekként szinte csak a menzán ittam ilyet, mostanában pedig a Cserpes Tejivóban veszek nagy ritkán, pedig nagyon szeretem, és otthon is könnyen elkésztíhető. 

Erre akkor jöttem rá, amikor nemrég egy barátnőm grízes tésztát készített, ami egy tipikus menza kaja. Sokan szerintem a karamellás tejjel is így vagyunk, mégha szeretjük is, szép emlékként gondolunk vissza azokra a napokra, amikor az óvodában, vagy az iskolában ezt kaptunk reggelire. 

Pedig otthon is készíthetünk magunknak, könnyen és gyorsan.

Hozzávalók - 2 személynek
2 púpozott evőkanál kristálycukor
4 dl forró tej

Elkészítés
A cukrot tedd egy lábosba és kis lángon olvaszd fel: amíg folyékony állapotú nem lesz, nem kell hozzányúlnod, de amint felolvadt, folyamatosan kevergesd. Közben melegítsd meg a tejet - minél melegebb, annál könnyebb dolgod lesz. 
Ha a cukor már aranybara, öntsd bele a tejet. Attól ne ijedj meg, hogy sisteregni fog és a cukormassza összeáll. Vedd a lángot nagyobbra az edény alatt, és folyamatos kevergetés mellett várd meg, míg a karamell újra felolvad - ehhez nem kell több 1-2 percnél.

Szerintem ehhez legjobban pöttyös bögre illik, ha neked is van, kínáld abban. :)

img_0231.JPG

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő