Spárga krémleves

Mivel a héten visszatért a tél, ismét főszerepet kaptak a konyhámban a krémlevesek. Nincs is jobb, mint a hidegben, bekuckózni a kanapéra, és megenni egy jó nagy tál, forró levest. 
Szerencsére, a hirtelen jött hideg ellenére már megjelentek a piacon a tavaszi zöldségek, így a spárga is. Ilyenkor szeretem, mert még nagyon zsenge, szinte nyersen is fogyasztható. Általában köretnek készítem el vajon átforgatva, vagy sütőben megsütve, de az diőjárás változtatott a szokásaimon, és most leves lett belőle. 

sprga.jpgFotó: mngsz.com

Hozzávalók - 4-6 személyre
1 csomag spárga
3 l alaplé, vagy víz
2 dl tejszín
só, bors és leveskocka, ha vizet használsz

Elkészítés
A spárgát mosd meg és vágd le a fás szárát. Onnan tudod, hogy melyik a fás rész, hogy azon nem siklik át a kés - tehát, ahol könnyen el tudod vágni, azt használhatod.
A zöldséget tedd egy fazékba, öntsd fel az alaplével, vagy vízzel. Ha az utóbbit választottad, tegyél bele egy leveskockát is. Kis lángon, félig lefedve főzd 20-30 percig.
Hagyd egy kicsit kihűlni, majd botmixerrel turmixold össze. Ezután tedd vissza kis lángra, öntsd bele a tejszínt és fűszerezd. Forrald össze, és kész is.
Sült baconnel, vagy krutonnal tálald.

TIPP: ha nem téli hidegben készíted, bolondítsd meg egy kis mentával, ami kellemesen friss ízt ad neki.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (117) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (26) húsok (105) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (119) leves (47) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (60) pénteki gyors (46) reggeli (46) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő