Házi lángos

A lángosról mindig a Balaton jut eszembe, ahol minden strandon van egy lángosos. A fokhagymás, tejfölös, sajtos-tejfölös verziókat variáltuk gyerekként a nyaralás alatt, mert nem telt el nap úgy, hogy ne ettünk volna lángost.

langos.jpgFotó: Pinterest

De nem kell elutazni ahhoz, ha lángost szeretnénk enni, otthon is el lehet készíteni. Ráadásul nem is bonyolult, és a hiedelmekkel ellentétben nem lesz büdös a konyha a sütés közben.

A tészta, aminek a receptjét most megosztom, a hűtőben 4-5 napig is eláll, így nem kell egyszerre kisütni az egészet. 

Hozzávalók
1 kg liszt
3 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1/2 liter tej
2 dl tejföl

Elkészítés
A lisztbe morzsold bele az élesztőt, majd add hozzá a többi hozzávalót, és gyúrj belőle egy lágy tésztát. A tálat egy nylonnal vagy folpakkal letakarva tedd egy éjszakára hűtőbe. 
Sütés előtt a tésztát, kicsit gyúrd át, oszd egyforma gombócokra, majd nyújts ki azokat kör alakúra.

Közepesen forró olajban süsd mindkét oldalát aranybarnára.Más nem is hiányzik már, csak a feltétek!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő