Nassfeld (sí)gasztro túra

A múlt hetet Ausztriában töltöttem, síelni indultam a nassfeldi pályákra. Aztán ott volt az a sok hütte.... Na igen, a síelés is átcsaphat gasztro túrába, mert ha az osztrák hegyekben jár az ember, nem kerülheti el a rengeteg vendéglátó helyet, ami finomabbnál finomabb falatokkal csalogatja az éhes sportolókat.

Így nem csak azzal teltek a napjaim, hogy felfedezzem a szuper pályákat, és besíeljem az egész nassfeldi síparadicsomot, hanem a hütték kínálatának is utánajártam. Bátran mondatom, hogy azok is jól fogják érezni magukat Nassfelden, akik több időt töltenek valamelyik hegyi kunyhó teraszán sört, vagy a most nagyon divatos Aperol-spritz-et kortyolva, mint a pályákon.

A síelők kedvéért azt azért megjegyzem, hogy azokat a síterepeket szeretem, ahol a pályák egymásba érnek, különböző kombinációkat alkotnak, így hosszan lehet lesiklani. Nassfeld pont ilyen, szóval, aki hozzám hasonlóan szereti a hosszú pályákat, itt megtalálja. De azért érdemes néha megállni a pályák között és betérni egy-egy fogadóba.

img_0011_1.JPG

Kínálat és árak
A nassfeldi komplexum közel 30 hüttével és bárral/kávézóval várja az éhes és szomjas sportolókat. A kínálat szinte mindenhol ugyan az: levesek, bécsi szelet, kolbász, sült krumpli, csirke nuggets, makaróni, pizza, käsespetzle, gőzgombóc, császármorzsa, almástéres. A legtöbb helynek van valamilyen akciója, például olcsóbb a pizza szombaton, vagy van happy hour.

A helyek többsége önkiszolgáló: a leveseket, italokat, desszerteket el lehet venni, a főételeket pultból felszolgálóktól lehet kérni. Én az ilyen hüttéket szeretem, mert gyorsak, és itt is színvonalas kiszolgálást kap az ember.

Az árak nagyon hasonlók mindenhol. A levesek 4-6 euró között vannak, a kolbász sültkrumplival 7-9 euró, a käsepetzle 10 euró körül mozog. Ha valaki azonban tartalmasabb, húsos ebédre vágyik (van, ahol kapható steak is), 15-20 eurót kell érte fizetnie. A desszertek (gőzgombóc, császármorzsa) 7-10 euró körül van. Az adagok egyébként nagyok, és kiadósak.

Minden helyen kínálnak hagyományos és citromos csapot sört, ezekért 3-5 eurót kell fizetni, attól függően, hogy 2-3-5 dl-t kérünk. A kis üveges ásványvíz 3 euró, az üdítők és az Almdudler 3-4,50 euróba kerülnek. A rumos tea 4 euró, a rumos forró csoki 5, az Aperol-spritz pedig 4,10 borral, 5,10 proseccoval. 

A tapasztalatom az volt, hogy egy-egy hely telítettsége egyenes arányban volt a felvonóhoz való közelséggel, azaz minél közelebb esett egy hütte a sílifthez, annál inkább dugig volt. :) Ezért érdemes egy kicsi odébb csúszni. A kedvenc helyem a központi sílifttől (Millenium Express) tetejétől nem messze lévő Lockstanalm & Pavillon, az egyik völgyben (10-as sílift mellett) lévő Edelweis étterem és a Millenium Express második megállójánál lévő Tressdorder Alm voltak. Sajnos rossz tapasztalatom is volt, méghozzá a Kristall étteremben, ami azzal hirdeti magát, hogy náluk kiszolgálják a vendégeket. Emiatt sokat kellett várnom arra, hogy felvegyék a rendelést, nagysokára rossz levest hoztak, amit ismét több perc várakozást követően cseréltek ki. Szerencsére a leves azért finom volt.

A vendéglátóhelyek egész évben nyitva tartanak, hiszen az 1500-2000 méteres magasságban, április közepéig tart az utószezon. Utána a hegy átalakul kiránduló hellyé, ahol nyári bob pályával, kalandpályával és többek között láma sétáltatással várják a látogatókat.

További infók Nassfeldről: www.nassfeld.at - az oldal elérhető magyar nyelven is.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (17) desszert (114) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (103) ital (47) karácsony (33) kenyér (73) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (116) leves (44) négy szuper (23) nektek (46) pastamía (57) pénteki gyors (46) reggeli (44) saláta (31) tipp (38) ünnep (38) vega (92) vendégváró (21) Címkefelhő