Medvehagyma pesto

Tavasszal elkerülhetetlen, hogy a konyhába medvehagyma kerüljön, az meg egyenesen bűn, ha nem készül belőle legalább egy adag pesto. Az idei elsőt hétvégén szereztem be a piacon, és gyorsan össze is dobtam belőle a pestot. A medvehagymán kívül csupán 2 hozzávaló kell még bele, elkészítéséhez pedig nem kell más, mint egy jó nagy mozsár.

img_2786.JPG

A medvehagymát mosd meg, és jól itasd le róla a vizet. Vágd kicsit össze és dobd a mozsárba. Mehet hozzá 1-2 marék fenyőmag. Kezd el összetörni úgy, hogy apránként hozzáöntesz egy kis olívaolajat. Lassan adagold addig, míg a medvehagyma és a fenyőmag egy sima krémet nem alkot. Ha kell, sózd, és borsozd. Ínyencek reszelhetnek bele egy kis parmezánt is.

Megkenheted vele a szendvicset, adhatod tésztákhoz, húsokhoz. A hűtőben 1-2 hétig eláll.

TIPP: a medvehagymát mindig biztos forrásból szerezd be, mert levelei nagyon hasonlítanak a gyöngyvirágéra, aminek ugyan akkor van szezonja, azonban mérgező.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő