A spejz rejtelmei

Szerettétek a bevásárláshoz adott tippjeimet, ezért úgy gondoltam, további segítséget adok nektek egy háztartás vezetéséhez. Kitárom most előttetek a Városi konyha kamrájának ajtaját, nézzetek be, mi mindent rejt.

Persze, ahogy konkrét bevásárló listát sem tudok adni, úgy ezt is mindenkinek a saját igényei szerint kell kialakítani, de ha egy-két alap dolgot mindig tartotok otthon, nem fordulhat elő, hogy ne tudjatok össze dobni egy ebédet vagy vacsorát.

Ha nincs kamrád, ne aggódj, nevezz ki egy szekrényt annak, és pakold oda a tartós élelmiszereket. Ha pedig olyan a konyhád kialakítása, hogy van szabad fala (azaz olyan fal, ami nem másik lakással érintkezik), egy szellőző beépítésével könnyen spejzzé alakíthatod az egyik szekrényt, így az egy kicsit mindig hűvösebb lesz, aminek a zöldségek és gyümölcsök nagyon örülni fognak.

spajz.jpg

Fotó: Pinterest

Most pedig, szezám tárulj!
Ahogy körülnéz az ember, mintha egy mini élelmiszerboltban találná magát. Tartós élelmiszerek, saját készítésű lekvárok, befőttek, szörpök színes kavalkádja kígyózik a sok-sok polcon. Mintha a mesék terülj, terülj asztalkája kelne életre. És pont ez a lényeg, amit a spejzben annyira szeretek! Főzés közben nem a sarki közértbe kell leszaladni egy csomag rizsért vagy mustárért, csak be kell nyúlni a varázskuckóba. De, mit is tároljunk ott, hogy abból tényleg elkészüljön a vasárnapi ebéd?

  • Amire mindig szükség van, és több csomaggal/üveggel is fel lehet halmozni – lisztek, cukor, olaj, rizs, tésztafélék
  • Konzervek – tonhal konzerv, passata (paradicsomszósz), babkonzerv a chilis babhoz, fehérbab paradicsomszószban (az angol reggelihez), Uncle Ben’s szósz
  • Zöldségek, amiket szintén nagyobb mennyiségben lehet tárolni – krumpli, hagymafélék, leveszöldségek
  • Gyümölcsök
  • Ízesítők, ecetek, olajak – én mindenből többfélét tartok otthon, mert hol balzsamecetre, hol borecetre van szükséges, hol szójaszószt használok, hol halszószt, és olajból is van többféle
  • Tejet, tejszínt is mindig tartok otthon, hogy egy jó turmix, vagy krémleves készülhessen
  • Ketchup, mustár, majonéz
  • Lekvárok és befőttek – ezeket általában magam készítem, áfonyalekvár tuti, hogy van, mert nagy rántott camembert fogyasztó vagyok, és barackbefőtt is akad néhány üveggel, ami pedig a rántott hús mellé kötelező

Gondold át, hogy te miket fogyasztasz szívesen és rendszeresen, vásárolj be, és töltsd fel a kamrád! Így semmi sem állhat a főzés útjába! :)

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő