Konyhai gépek

Több szekrényt meg lehet tölteni különböző gépekkel, amiket aztán alig, vagy egyáltalán nem fog használni az ember. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt látom, hogy lehet 100 kés a fiókban, én mindig ugyan azt a kettőt veszem elő – figyeld meg, hogy te hogy vagy ezzel. És ez a helyzet a gépek terén is, lehet mindenféle csoda gépünk, külön aprító, daráló, turmix és smoothie készítő, ha van két alap eszközünk, nem lesz másra szükségünk.

Az első a tészták, krémek keverésére alkalmas robotgép. Éveken keresztül egy kézi mixerrel dolgoztam, aminek két keverője volt: egy a krémekhez, és egy a tésztákhoz. Otthonról örököltem, nem mai darab volt, így egy idő után már alig mertem használni, mert csörgött-zörgött. Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen gépet vegyek helyette, végül tavaly tavasszal úgy döntöttem, hogy beruházok egy drágább robotgépre annak reményében, hogy azt életem végéig használni fogom.

Már évek óta szemeztem a KitchenAid úgynevezett bolygómozgású robotgépével. Ezt használta szinte minden szakács, akinek a műsorát néztem, és nem utolsó sorban a formája is magával ragadó volt. Arról már nem is beszélve, hogy a szivárvány minden színében kapható – nézzétek el nekem, hogy mint nőnek, bizony, ez is fontos. :) Természetesen az árát is megkérik, így mielőtt beruháztam volna, beszélgettem hozzá értőkkel, szakácsokkal, bloggerekkel arról, milyen gép vásárlását javasolják. Érdekes módon a KitchenAid-et senkiben nem merült fel, két márkát említettek: az Electrolux és a Kenwood gépeit, mert a motor teljesítménye nagy és jól bírják a strapát. Én végül az Electrolux Electrolux Assistent EKM4000 mellett döntöttem, és nagyon jó választás volt.

electrolux.jpg

Fotó: www.electrolux.hu

Azért is volt fontos számomra, hogy olyan gépet válasszak, amit a profik is használnak, mert tudtam, hogy sok tésztafélét szeretnék majd készíteni: kenyereket, kelt tésztákat, süteményeket, amiknél fontos fázis a dagasztás. 10-15 percig kézzel dagasztani egy tésztát, erőt próbáló feladat, ezért jobb rábízni egy gépre. 10-20 perc alatt alacsony (akár 1-es) fokozaton gyönyörű, homogén, fényes tészta készíthető a dagasztó karral, ráadásul, amíg a gép dolgozik, lehet mást csinálni. Ezzel a géppel még nem fordult elő, hogy nem olyan lett a tészta, ahogy a recept írta, és bár sok múlik az alapanyagokon is, ha a kidolgozás nem megfelelő az a sütemény, vagy kenyér sem lesz olyan, amilyennek szeretnénk.

Természetesen lehet ennél olcsóbb gépeket is kapni (például a Boschnak és a Philipsnek is vannak ilyen eszközei), kisebb teljesítménnyel, de ha azt tervezed, hogy sokat szeretnéd használni, érdemes beruházni – ez nálam beigazolódott.

A másik gép, egy komplex eszköz, aminek több funkciója van. Ez is régóta vágyam volt. Az egyszerűség kedvéért ezt is robotgépnek keresztelték, azonban a keverés mellett tud aprítani, darálni és szeletelni is. Sőt, van, amelyikhez turmixfej és citrusfacsaró kiegészítő is kapható. Szinte minden márka kínálatában megtalálható ez a robotgép, az én választásom a Russel Hobbs Desire 19006-56 típusú gépére esett, egyszerűen azért, mert ár-érték arányban ezt találtam a legjobbnak. Eddig szuperül remekelt, apróra vágja a hagymát, így nincs több sírás :), a sajttortához felaprította a kekszet, a házi chipshez hajszál vékonyra szeletelte a krumplit, a salátához pedig pillanatok alatt lereszelte a répát. Mindezekkel pedig rengeteg időt spóroltam meg.

russelhobbs.jpg

Fotó: www.russelhobbs.shop.hu

Amit még figyelembe vettem a gépek vásárlásánál, az volt, hogy mosogatógépben mosható legyen. Eddig ugyan nem kellett betennem, mert kézzel is könnyel elmosható volt, de azért nem egy elhanyagolható szempont.

Úgy gondolom, ezzel a kép géppel teljes lett a konyhám ahhoz, hogy bármilyen ételt tökéletesen és gyorsan el tudjak készítni. Ha te is sokat sütsz-főzöl, csak bátorítalak arra, hogy szerezz be profi eszközöket, amik nem csak megkönnyítik a munkád, hanem a sikerélmény is garantált lesz velük!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő