Teflonos csirke zöldséges rizzsel

Ezzel a kajával nem fogok mesterszakácsi magasságokat döngetni, de nem is kell mindig cifra ételeket készíteni/enni. Ha valami nagyon gyorsra és nagyon egyszerűre vágyom a jól bevált csirke zöldséges rizzsel/kuszkusszal kombinációhoz nyúlok, mert ezzel nem lehet melléfogni. Igaz, ezt csak magamnak készítem, vendégeknek azért ennél fantáziadúsabb fogást szoktam főzni. Viszont, ha este, munkából hazaérve mégis meleg ételre vágysz, ezt bevetheted.

Hozzávalók
1 nagyobb csirkemell filé
kínai ötfűszer keverék
só, bors
1 bögre rizs, (esetleg 1 tasak gyors rizs), vagy bögre kuszkusz
idényzöldségek, pl. paprika, uborka, sárgarépa, zöldborsó, újhagyma, ceruzabab

Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és szeleteld fel. Sózd, borsozd és dörzsöld be kínai ötfűszer keverékkel (vagy bármilyen fűszerkeverékkel, amit szeretsz). Egy teflonban hevítsd fel egy kis olajat, és süsd meg benne a csirkemell szeleteket.

img_3033.JPG

Ha rizsről van szó, én basmati rizst használok, amit kimérve veszek a Nagycsarnok Magos boltjában. Ha te jobban szereted, használhatsz zacskós rizs is, bár a kimért rizs is ugyan annyi idő alatt fő meg, mint a gyorsnak nevezett, zacskós verzió. A kuszkuszt beszerezheted a hipermarketekben vagy a Magos boltban is.

A kimért rizst először forgasd át pár percig forró olajon, majd öntsd fel kétszer annyi vízzel. Sózd és félig lefedve, időnként megkevergetve főzd addig, míg a vízet teljesen fel nem szívja a rizs.  
Ha kuszkuszt készítesz, tedd azt egy hőálló tálba, önts rá kétszer annyi forró vizet és fedd le 10-12 percre.

Amíg a rizs/kuszkusz fő, karikázd fel és/vagy vágd gyufaszál vékonyra a zöldségeket (én általában paprikát, répát, uborkát, retket, paradicsomot használok). Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy ha még ehhez sincs kedved egy fárasztó nap után, mirelit zöldségeket is bevethetsz, mert azt csak fel kell olvasztani. 
Ha elkészült a rizs/kuszkusz, forgasd össze a zöldségekkel. 

Ha tudsz ennél gyorsabb vacsorát, oszd meg velem!

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (94) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (19) húsok (82) ital (44) karácsony (19) kenyér (50) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (97) leves (33) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (38) pénteki gyors (46) reggeli (33) saláta (23) tipp (32) ünnep (29) vega (84) vendégváró (21) Címkefelhő