Why I'm cooking soooo goooood? - Gennaro Contaldoval találkoztam

"Hi lovely people in Budapest!", ezzel köszöntötte Gennaro Contaldo a Jamie’s Italian Budapest Instagram oldalán a magyarokat. Az olasz szakács tegnap Budapesten járt, és olyan szerencsés vagyok, hogy találkozhattam és beszélgethettem vele. Életben is olyan, ahogy az ember a tévében, vagy a Youtube-on látja: kedves, közvetlen, és árad belőle a főzés szeretete. 

 

Míg a legújabb szakácskönyvét, az Italian Bakery-t dedikálta nekem, elmondtam neki, hogy az ő hatására kezdtem otthon tésztát készíteni. Őszintén meglepődött és meghatódott ezen, és válasza egy hatalmas ölelés volt, majd intett a fotósnak, hogy fényképezzen le minket. 

 

img_1430.JPG

 

Beszélgettünk kicsit a tésztakészítésről: azt tanácsolta, hogy a lisztre nagyon ügyeljek, mindig 00 lisztet használjak (ezt itthon BL55 kóddal jelölik), vagy csak semolinot. Gyúrás, nyújtás és kész is. 

 

Bevallottam neki, hogy a nyújtásban nem vagyok erős, ezért van egy Marcato Atlas tésztagépem, ami Gennaro szerint tökéletes választás.

 

Az éhes olasz duó egyik fele először járt Magyarországon, de nagyon tetszett neki a város és a magyar emberek. Elárulta, hogy szuper volt együtt főzni a Jamie’s magyar gárdájával. 

 

Gennaro beavatott a terveibe is, innen Olaszországba utazik, ahol Jamie Oliverrel egy új sorozatot készít, és hamarosan a BBC műsorára kerül a Két éhes olasz harmadik évada is. Egy kis kulisszatitkot is megtudtam: Antonio a felvételek alatt többet szundikált, mint korábban, és néha zsörtölődött, „tudod, olyan Antoniosan” – mondta nekem szó szerint az olasz szakács. 

 

Ha a találkozó rövid is volt, de annál több energiát adott! Így nem is zárhattam másként a napot, mint a kedvenc tésztámmal, ami természetesen Gennaro receptje.

 

img_1424.JPG

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (19) desszert (115) fűszer (23) gasztro túra (7) halak (24) húsok (104) ital (50) karácsony (35) kenyér (74) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (118) leves (45) négy szuper (23) nektek (47) pastamía (59) pénteki gyors (46) reggeli (45) saláta (32) tipp (38) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő